Start-up

Na een vliegende start worstelen veel start-ups met de transformatie van startende ondernemer naar werkgever. Vooral aspecten rondom het in dienst nemen (en houden) van personeel blijken een struikelblok.

Start-ups

Iedere succesvolle start-up doorloopt dezelfde fases, van het eerste idee tot het moment dat de sporen verdiend zijn en de start-up zich bij de gevestigde orde van ondernemingen voegt. Een omslagpunt is het moment van groei: er moeten mensen worden aangenomen. Dit is het moment waarop u werkgever wordt.

Veel start-up ondernemers vinden dit lastig, maar dat is niet nodig. Frustraties kunnen worden vermeden als direct bij de eerste werknemer een goede arbeidsrechtelijke structuur wordt neergezet. Dit vergemakkelijkt het aannemen van volgende collega’s en het voorkomt problemen in de toekomst bijvoorbeeld als een dienstverband niet oplevert wat u ervan had gehoopt.

Ik heb ruime ervaring zowel met mijn eigen start-up als met het begeleiden van (startende) ondernemingen. Bij het organiseren, structureren en waar mogelijk standaardiseren van de arbeidsrechtelijke aspecten die komen kijken bij werkgeverschap. Denk aan:

  • het standaardiseren van arbeidsovereenkomsten;
  • het opstellen van een personeelshandboek;
  • het geven van praktische tips voor het bijhouden van een personeelsdossier.

En als uw vraag verder gaat dan het arbeidsrecht? Voor die situaties werk ik samen met verschillende andere gespecialiseerde advocaten.

Een starterspakket voor start-ups

Omdat een eigen onderneming starten al duur genoeg is, hanteert Nspire Advocatuur voor start-ups een aangepast (lager) tarief.

Daarnaast heeft Nspire Advocatuur het “starterspakket voor start-ups”. Voor een eenmalig vast bedrag, en na een persoonlijk gesprek, krijgt u een aantal gepersonaliseerde basis arbeidsrechtelijke overeenkomsten en checklists waarmee u de meest voorkomende arbeidsrechtelijke kwesties zelf kunt aanpakken.

Zijn er arbeidsrechtelijke vragen die u alsnog niet zelf kunt beantwoorden, dan krijgt u kosteloos eerstelijns advies.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?